Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | Koskacukor

2014. Július 31. 06:53, csütörtök

Almaborban sült kakukkfüves csirkecomb, almával és póréhagymával

Almaborban sült kakukkfüves csirkecomb, almával és póréhagymával

Ki mondta, hogy az alma csak sütibe finom?

Almaborban sült kakukkfüves csirkecomb


Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg csirke alsó comb
só, bors
kakukkfű
2 nagy savanykás alma
7-8 gerezd fokhagyma
3 dl almabor

Elkészítés:
A combokat bőrözzük le, sózzuk és borsozzuk. Fektessük egymás mellé egy nagyobb jénaiba, majd szórjuk meg kakukkfűvel. Az almát vágjuk cikkekre, a fokhagymát pedig pucoljuk meg. Tegyünk a combok közé egy-egy gerezd fokhagymát és egy-egy szeletke almát. Öntsük fel almaborral és már mehet is a sütőbe. 180°C-os előmelegített sütőbe kb. egy óra alatt süssük meg. Sütés közben forgassuk meg többször a combokat, hogy egyenletesen süljön. Lefedni nem kötelező, mert magától is enged a hús levet és így szépen ez idő alatt be is sűrűsödik, jó szaftos lesz.
Mazsolás kölessel tálaltam, amit szintén kakukkfűvel ízesítettem.

Jó étvágyat!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...