Blog | Koskacukor
2014. Július 31. 06:53, csütörtök
Almaborban sült kakukkfüves csirkecomb, almával és póréhagymával
Ki mondta, hogy az alma csak sütibe finom?
Almaborban sült kakukkfüves csirkecomb
Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg csirke alsó comb
só, bors
kakukkfű
2 nagy savanykás alma
7-8 gerezd fokhagyma
3 dl almabor
Elkészítés:
A combokat bőrözzük le, sózzuk és borsozzuk. Fektessük egymás mellé egy nagyobb jénaiba, majd szórjuk meg kakukkfűvel. Az almát vágjuk cikkekre, a fokhagymát pedig pucoljuk meg. Tegyünk a combok közé egy-egy gerezd fokhagymát és egy-egy szeletke almát. Öntsük fel almaborral és már mehet is a sütőbe. 180°C-os előmelegített sütőbe kb. egy óra alatt süssük meg. Sütés közben forgassuk meg többször a combokat, hogy egyenletesen süljön. Lefedni nem kötelező, mert magától is enged a hús levet és így szépen ez idő alatt be is sűrűsödik, jó szaftos lesz.
Mazsolás kölessel tálaltam, amit szintén kakukkfűvel ízesítettem.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...