Blog | Koskacukor
2014. Szeptember 01. 07:04, hétfő
Almás, diós, mazsolás palacsinta
Itt az ősz, de ne búslakodjunk..
Almás, diós, mazsolás palacsinta
Hozzávalók (14-16 db-hoz):
75 g zabliszt
75 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
50 g darált dió
1 tk. sütőpor
1 ek. vaníliás cukor
1 csipet só
1 kk. fahéj
2 tojás
250 ml tej
2 ek. áztatott mazsola
1 nagy nyári savanykás alma
1 ek. frissen facsart citromlé
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki, adjuk hozzá a darált diót, a sütőport, a vaníliás cukrot, egy pici sót és fahéjat.
Üssünk hozzá két egész tojást, majd keverjük a tejjel csomómentesre.
Az almát hámozzuk meg, reszeljük és locsoljuk meg citromlével. A mazsolával együtt adjuk hozzá a palacsinta tésztához.
A palacsintasütőt spricceljük meg olajjal és fél merőkanállal kanalazzunk a közepére. Közepes erősségű hőmérsékleten süssük meg mind a két oldalát. A közepe enyhén nedves marad az alma miatt, nem kell megijedni. :)
Mézzel, fahéjas porcukorral, lekvárral vagy mogyorókrémmel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...