Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Blog | Koskacukor

2014. November 23. 21:27, vasárnap

Almás pite mézeskalács-fűszerkeverékkel

Almás pite mézeskalács-fűszerkeverékkel

Így még nem próbáltam!

Almás pite mézeskalács-fűszerkeverékkel
Hozzávalók:

40 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
10 dkg sertés zsír
10 dkg hideg vaj
1 tojás
3 evőkanál tejföl
10 dkg porcukor

Töltelékhez:
2 evőkanál búzadara
2 kg alma
1/2 citrom leve
2 evőkanál cukor
2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

Tetejére:
fahéjas porcukor

Elkészítés:
A lisztet mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sütőport és a porcukrot. A hideg vajat felkockázzuk a lisztes keverékhez adjuk, majd a zsírt, a tejfölt és a tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és felhasználásig hűtőbe tesszük.
Az almát hámozzuk meg, tökgyalun reszeljük le. Szórjuk meg mézeskalács fűszerkeverékkel, cukorral és facsarjuk rá egy fél citrom levét. Hagyjuk fél órát állni.
A tésztát mérjük le és osszuk két részre. Nyújtsuk ki szép vékonyra és terítsük sütőpapírral bélelt tepsire. Hintsük meg búzadarával. Az alma levét facsarjuk ki a kezünkkel, majd szép egyenletesen osszuk el. A másik tésztát is nyújtsuk ki ugyanekkorára, terítsük rá és szurkáljuk meg villával.
Előmelegített sütőbe 180°C-on kb, 25-30 percig sütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...