Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | Koskacukor

2014. December 07. 20:03, vasárnap

Aszalt gyümölcsös, csokoládés mini panettone

Aszalt gyümölcsös, csokoládés mini panettone

Egy karácsonyi olasz finomság!

Aszalt gyümölcsös, csokoládés mini panettone
Hozzávalók (4 db szuflé formához):
1. nap:

50 g fehér liszt
25 g víz
1 g élesztő

2. nap:
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
40 g cukor
50 g víz
50 g tojássárgája (4 M-es)
5 g tej
1 g só
45 g olvasztott vaj
76 g 1 nap elkészített tészta

3. nap:
50 g liszt
3 g élesztő
1 tojás
1 g só
50 g aranymazsola
40 g aszalt áfonya
10 g kandírozott narancshéj
10 g kandírozott citromhéj
50 g étcsokoládé cseppek (min. 60%-os)

Elkészítés:
Az első nap a három hozzávalót összekeverjük és szobahőmérsékleten hagyjuk érni min. 18 órát.
A második nap az első nap elkészített tésztához hozzá mérjük az összes többi hozzávalót és egy könnyű lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges akkor adhatunk még hozzá egy kevéske lisztet, de ez nem az a rugalmas tésztaféle.
Lisztezett kelesztő tálba tesszük, majd hűtőbe egy éjszakára lezárva pihentetjük.
A harmadik nap kivesszük és 1-2 órát szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy átvegye a hőmérsékletet. Ez idő alatt a mazsolát és az áfonyát beáztatjuk forró vízbe.
Dagasztó tálba tesszük a tésztát, hozzá mérjük az összes többi hozzávalót, majd jól kidolgozzuk. Visszatesszük a kelesztő tálba és pihentetjük 1-1,5 órát.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A szuflé formákat kibéleljük sütőpapírral.
A tésztát négy felé osztjuk, majd bele kanalazzuk a tálkákba.
Tepsire rakosgatjuk és betoljuk a sütőbe kb. 25 percre.
(Ha egészben sütjük, akkor több időre lesz szükség, de akkor érdemes dupla adagot készíteni és egy 18 cm átmérőjű, magas falú tortaformába tenni.)

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...