Blog | Koskacukor
2014. Szeptember 12. 21:20, péntek
"Bedobálós szilvás lepény"
Valami szilvás, valami finom...
Beledobálós szilvás lepény
Hozzávalók (22x35 cm tepsihez):
10 dkg vaj
15 dkg cukor
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
10 dkg zabliszt
1 csomag sütőpor
3 tojás
2,5 dl tej
40 dkg szilva
2 marék dió
Elkészítés:
A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá egyesével a tojásokat.
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sütőport és keverjük el benne.
Tegyük a lisztes keveréket a felhabosított tojásos vajhoz, majd lassú fokozaton keverjük robotgéppel úgy, hogy folyamatosan öntjük hozzá a tejet. Így szép sima lesz a tészta és tuti nem lesz csomós. :)
Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a tésztát. Félbevágott szilvával kirakjuk a tetejét, megszórjuk durvára felaprított dióval.
Előmelegített 180°C-on kb. 20 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...