Blog | Koskacukor
2014. Augusztus 25. 06:47, hétfő
Belga gofri
Egy finom élesztős gofri...
Belga gofri
Hozzávalók (9db-hoz):
185 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt (eredetileg fehér liszt)
100 g szobahőmérsékletű vaj
80 g cukor (eredetileg 120 g)
75 ml tej
15 g friss élesztő
1 tojás
1 tojás sárgája
Elkészítés:
A vaj kivételével minden dolgozzunk össze, majd hagyjuk fél órát pihenni. A vajat vágjuk apró kockára és így adjuk hozzá, majd keverjük át a tésztát annyira, hogy a vaj ne nagyon maradjon benne egészben.
A gofri sütőt első alkalommal spricceljük meg egy kis olajjal, továbbiakban már nem szükséges, mert kisül annyi vaj a tésztából, hogy tuti nem tapad le!
Egy-egy evőkanállal tegyünk a közepére, kicsit húzzuk széjjelebb a tésztát, de nem kell, hogy kitöltse az egész felületet. Csukjuk le, de nem zárjuk össze, így magától megemelkedik egy kicsit, amennyire megkel a tészta.
Papírtörlőre sorakoztattam, így ami kisült belőle vaj azt felszívta. Porcukorral meghintve, lekvárral vagy mogyorókrémmel kínálják!
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...