Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Blog | Koskacukor

2014. Szeptember 21. 08:48, vasárnap

Bolognai szószos spaghetti

Bolognai szószos spaghetti

Egy kis olasz finomság...

Bolognai szószos spaghetti
Hozzávalók (4-6 személyre):

1 fej vöröshagyma
1 nagy répa
1 szál zeller
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg pancetta (húsos szalonna)
25 dkg darált sertéshús
25 dkg darált marhahús
1,5 dl vörösbor
só, bors
1-2 evőkanál friss bazsalikom
2 konzerv paradicsom
4-5 dl házi sűrű paradicsomlé

50 dkg teljes kiőrlésű spaghetti tészta
reszelt parmezán

Elkészítés:
Először készítsünk elő mindent, azután már csak idő kell, amíg elkészül.
A vöröshagymát, a répát és a zellert pucoljuk meg és daraboljuk egészen apróra. A pancettát kockázzuk fel, a friss bazsalikomot pedig vágjuk vékony csíkokra.
Kevés olívaolajon dinszteljük meg egy kicsit a hagymát, majd adjuk hozzá a húsos szalonnát és pirítsuk zsírjára. Tegyük bele a répát és a zellert, pár percig pároljuk, majd mehet hozzá a kétféle darált hús, amit fehéredésig pirítunk. Ízesítsük sóval, borssal, a friss bazsalikommal és öntsük fel vörösborral. Amikor felforrt, tegyük hozzá a konzerv paradicsomokat és a paradicsomlét.
Közepes lángon, )éppen, hogy csak rotyogjon) főzzük kb. 2 órán keresztül, ami idő alatt szépen besűrűsödik.
Al dentere főzött spaghetti tésztát tálalunk mellé. A tetejét parmezánnal szórjuk meg!

Jó étvágyat!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...