Blog | Koskacukor
2014. Augusztus 01. 06:49, péntek
Bounty fagyi
Fagyit hétvégére?
Bounty fagyi
Hozzávalók (800 ml):
3 dl tej
3 dl 30%-os állati tejszín
3 tojás sárgája
50 g kókuszreszelék
80 g cukor
Továbbá:
80 g étcsokoládé
Elkészítés:
A tejszínt forraljuk fel a kókuszreszelékkel. A tejet keverjük ki a tojások sárgájával és a cukorral, majd adjuk a tejszínhez. Közepes lángon főzzük tovább, amíg el nem kezd sűrűsödni. Vigyázzunk ne forraljuk fel!
Tegyük hűvös helyre, majd ha kihűlt akkor mehet a hűtőbe egy éjszakára. Másnap fagyi gépbe téve kifagyasztjuk 30 perc alatt. Az utolsó percbe hozzá csurgatjuk a gőz felett felolvasztott csokoládét. Rögtön megdermed és így tele lesz csoki darabokkal. Egy dobozba öntsük át és tegyük mélyhűtőbe vagy fogyasszuk azonnal.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...