Blog | Koskacukor
2014. Szeptember 29. 07:02, hétfő
Bulgur saláta, rozmaringos sülttel
Nyarat idő ebéd, a szép időre!
Bulgur saláta, rozmaringos sülttel
Hozzávalók (2 személyre):
Bulgur salátához:
1/2 zöld kaliforniai paprika
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 fehér paprika
1 szál újhagyma
1-2 paradicsom
1/2 csokor petrezselyemzöld
só, bors
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál almaecet
15 dkg bulgur
3 dl víz
Rozmaringos sülthöz:
4-5 szelet sertéscomb vagy karaj
só, bors
friss rozmaring
olívaolaj
Elkészítés:
Forraljunk fel 2 dl vizet, majd öntsük a bulgurra és tegyünk rá fedőt 20 percre.
A zöldségeket daraboljuk fel, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk. Locsoljuk meg finom olívaolajjal és almaecettel. A kész bulgurt tegyük hozzá és keverjük össze.
A sertés combot vagy karajt enyhén klopfoljuk ki, ha szükséges, de csak annyira, hogy legyen egyforma vastagságú. Sózzuk, borsozzuk és jól szórjuk meg friss rozmaringgal. Fóliázva tegyük hűtőbe egy éjszakára. Grill sütőbe, vagy panini sütőbe spricceljünk egy kis olajat, majd süssük meg a hús szeleteket.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...