Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Koskacukor

2014. Augusztus 04. 07:00, hétfő

Camemberttel töltött rántott szelet, sült őszibarackkal és ruccolával

Camemberttel töltött rántott szelet, sült őszibarackkal és ruccolával

Főzzünk gyorsan különlegeset!

Camemberttel töltött rántott szelet, sült őszibarackkal és ruccolával
Hozzávalók (2 személyre):

4-5 szelet sertés comb
4-5 csík camembert
só, bors
rozmaring
panírhoz:
tojás
teljes kiőrlésű liszt
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
sütéshez:
olaj

Sült őszibarackhoz:
3-4 őszibarack
1 ek. extra szűz olívaolaj
1 ek. vaj
2 ek. jó minőségű balzsamecet
1 ek. méz
1 tk. friss rozmaring

Továbbá:
1 zacskó ruccola

Elkészítés:
A sertés combot klopfoljuk ki egyesével szép vékonyra. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük rozmaringgal. Tegyünk a közepére egy szelet camembert, tekerjük fel, szükség esetén tűzzük meg fogpiszkálóval, majd panírozzuk be és süssük ki olajban.
Az őszibarackot hámozzuk meg, majd vágjuk ketté. Tegyük serpenyőbe a többi hozzávalót, melegítsük fel, majd helyezzük el rajta az őszibarackokat és süssük meg mind a két oldalát. Hagyjuk, hogy egy picit rá karamellizálódjon a méz, úgy lesz nagyon ízletes.
Friss ruccolával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...