Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Koskacukor

2014. November 15. 07:39, szombat

Chilis babos enchilada

Chilis babos enchilada

Tortillába tekert chilis bab!

Chilis babos enchilada
Hozzávalók a chilis babhoz:

75 dkg darált marhahús
75 dkg darált sertéshús
2 konzerv vörösbab
2 kis fej vöröshagyma
3 szál szárzeller
1 nagy répa
2 dl vörösbor
1,2 liter házi paradicsomlé
babérlevél
só, bors
fűszerpaprika
chili paprika

Enchilada szószhoz:
2 konzerv paradicsom
1 teáskanál őrölt rómaikömény
1/2 teáskanál őrölt szegfűbors
1/2 teáskanál őrölt koriander
chili paprika
1-2 gerezd fokhagyma
1/2 fej vöröshagyma
só, bors

Tetejére:
30 dkg cheeddar sajt

Továbbá:
18 db tortilla

Elkészítés:
A vöröshagymát, a zellert és a répát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Kevés olajon megdinszteljük, felöntjük vörösborral, pár percig főzzük, majd rátesszük a darált húsokat, amit fehéredésig pirítunk. Ízesítjük, felöntjük házi paradicsomlével, felforraljuk. Miután felforrt, alacsony lángon 4 órán keresztül főzzük. Ennyi idő kell ahhoz, hogy szép sűrű, krémes húst kapjunk. Az utolsó fél órában adjuk hozzá a lecsöpögtetett vörösbabot.
A tortilla lapokat elkészítjük, majd félre tesszük.
Másnap miután teljesen kihűlt a chilis babunk, betöltjük a tortilla lapokba, feltekerjük és jénaiba vagy valamilyen szélesebb tűzálló tálba helyezzük.
Az enchilada szószhoz az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk.
Meglocsoljuk vele a tortilla közepét hosszába. Szépen magától szét fog folyni.
A sajtot lereszeljük és megszórjuk vele hosszában a tortilla lapokat.
Előmelegített 200°C-os sütőbe addig sütjük, amíg a sajt teljesen el nem olvad illetve, amíg át nem melegszik a töltelék is. Arra figyeljünk oda, hogy ne maradjon bent túl sokáig, mert kiszárad a tészta. Alufóliával takarjuk le, ha nem tálaljuk rögtön!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...