Blog | Koskacukor
2014. Szeptember 10. 06:56, szerda
Chocolate Scone
Csokis édesség reggelire!
Chocolate Scone
Hozzávalók (18 db):
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
150 g zabliszt
40 g fehérliszt
1/2 kávéskanál só
1 teáskanál sütőpor
100 g vaj
30 g nyírfacukor
1 tojás
150 ml tej
60 g étcsokoládé pasztilla (70%-os kakaótartalmú)
Tetejére:
tojás
nádcukor
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, keverjük el a sóval, cukorral és a sütőporral, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és jól morzsoljuk össze. A tojást verjük fel külön egy kis tálba és annyit adjunk hozzá, hogy egy kevés maradjon belőle a pogácsák tetejére.
Tegyük hozzá a felvert tojást és a csokoládé pasztillát, majd folyamatosan a tejet és gyúrjunk belőle ragacsos, kicsit lágy tésztát.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2,5 cm vastagra és 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki.
Helyezzük sütőpapírra, kenjük meg a tetejét a kimaradt tojással, majd szórjuk meg nádcukorral.
Előmelegített 200°C-on süssük kb. 16-18 percig illetve amíg aranybarna nem lesz a teteje.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...