Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | Koskacukor

2014. November 11. 07:20, kedd

Churros, házi csokipudinggal

Churros, házi csokipudinggal

Ropogós, csokiba mártva ...

Churros, házi csokipudinggal
Churroshoz:

140 g liszt
250 ml víz
1 kávéskanál só
2 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj

3 dl olaj a sütéshez

Forgatáshoz:
3 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj

Házi csokipudinghoz (kb. 3,5 dl):
100 g étcsokoládé
100 ml tejszín (30%-os)
200 ml tej
1 evőkanál holland kakaópor
1 teáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília kivonat
egy csipet só

Elkészítés:
A vizet az olajjal, a cukorral és a sóval tegyük fel a tűzre egy kisebb lábasba. Amikor már jó forró adjuk hozzá a lisztet és fakanál segítségével keverjük simára. Olyan, mintha egy tésztát dagasztanánk. Kicsit nehéz, de ne adjuk fel egy-két perc után szép simává lehet varázsolni. A kész tésztát töltsük habzsákba és készítsünk magunk mellé egy ollót.
Az olajat forrósítsuk fel egy kicsi fazékba, így nem kell majd sokat használnunk. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró, mert nem fog átsülni, hanem csak megég kívülről. Nyomjunk a habzsákból a forró olajba tetszés szerinti hosszúságú tésztát, vágjuk el ollóval és süssük 1-2 percig. Szedjük ki papírtörlőre, majd egyből forgassuk fahéjas cukorba.
A csokipudinghoz a tejet forraljuk fel, adjuk hozzá az étcsokoládét és olvasszuk fel teljesen. A tejszínbe kanalazzuk a kakaóport, a keményítőt, a cukrot, a vanília kivonatot és szórjuk meg egy csipet sóval. Jól keverjük ki, öntsük a forró csokis tejbe, közepes lángon sűrítsük be. Tetszés szerint tovább ízesíthetjük.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...