Blog | Koskacukor
2014. Október 08. 07:11, szerda
Citromos-zsályás pappardelle, kecskesajttal
Házi sajt és házi tészta...
Citromos-zsályás pappardelle, kecskesajttal
Pappardelle tésztához:
Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
10 dkg durum liszt
egy csipet só
kevés víz
Továbbá:
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
1 marék friss zsálya
só,
fehérbors
Tálaláshoz:
házi kecskesajt
Elkészítésé:
A tésztához a liszteket mérjük ki, adjunk hozzá egy csipet sót és kevés víz hozzáadásával gyúrjunk belőle tésztát. Fóliába csomagolva pihentessük kb. 1 óráig. Tésztanyújtó géppel nyújtsuk ki 3-as fokozaton, lisztezzük meg, majd hajtsuk össze és ismét nyújtsuk ki. Ezt ismételjük meg 5-6 alkalommal. Ezután a 4-es, majd az 5-ös fokozaton nyújtsuk ki és vágjuk késsel szélesebb csíkokra. Lisztezett felületre téve, hagyjuk egy picit száradni.
A tésztánkat főzzük ki sós, lobogó vízben pár perc alatt. Vigyázat nem kell főzni olyan sokáig, mint a boltit!
A vajat melegítsük fel serpenyőben, zúzzunk rá két gerezd fokhagymát, facsarjuk hozzá egy fél citrom levét, majd a feldarabolt zsályát szórjuk hozzá. Ízesítsük sóval, borssal.
A megfőtt tésztát tegyük hozzá és keverjük össze.
Házi reszelt kecskesajttal tálaljuk!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...