Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Blog | Koskacukor

2014. Október 08. 07:11, szerda

Citromos-zsályás pappardelle, kecskesajttal

Citromos-zsályás pappardelle, kecskesajttal

Házi sajt és házi tészta...

Citromos-zsályás pappardelle, kecskesajttal
Pappardelle tésztához:
Hozzávalók:

10 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
10 dkg durum liszt
egy csipet só
kevés víz

Továbbá:
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
1 marék friss zsálya
só,
fehérbors

Tálaláshoz:
házi kecskesajt

Elkészítésé:
A tésztához a liszteket mérjük ki, adjunk hozzá egy csipet sót és kevés víz hozzáadásával gyúrjunk belőle tésztát. Fóliába csomagolva pihentessük kb. 1 óráig. Tésztanyújtó géppel nyújtsuk ki 3-as fokozaton, lisztezzük meg, majd hajtsuk össze és ismét nyújtsuk ki. Ezt ismételjük meg 5-6 alkalommal. Ezután a 4-es, majd az 5-ös fokozaton nyújtsuk ki és vágjuk késsel szélesebb csíkokra. Lisztezett felületre téve, hagyjuk egy picit száradni.
A tésztánkat főzzük ki sós, lobogó vízben pár perc alatt. Vigyázat nem kell főzni olyan sokáig, mint a boltit!
A vajat melegítsük fel serpenyőben, zúzzunk rá két gerezd fokhagymát, facsarjuk hozzá egy fél citrom levét, majd a feldarabolt zsályát szórjuk hozzá. Ízesítsük sóval, borssal.
A megfőtt tésztát tegyük hozzá és keverjük össze.
Házi reszelt kecskesajttal tálaljuk!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...