Blog | Koskacukor
2014. Augusztus 31. 09:13, vasárnap
Croque Monsieur
A reggeli a legfontosabb étkezés!
Croque Monsieur
Hozzávalók (2 személyre):
4 szelet kenyér
fekete erdei sonka
reszelt ementáli
vaj
Besamelmártáshoz:
25 g vaj
2 ek. tk. tönköly búzaliszt
kb. 2 dl tej
só, bors
szerecsendió
1/2 tk. dijoni mustár
Elkészítés:
Először készítsük el a mártást. A vajat olvasszuk fel, szórjuk rá a lisztet, pirítsuk meg egy picit, majd öntsük fel fokozatosan tejjel ügyelve arra, hogy ne maradjon csomós. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és mustárral.
A kenyeret kenjük meg az elkészített besamelmártással, tegyünk rá 2-2 szelet sonkát, szórjuk meg sajttal és fedjük le egy megkent kenyérrel.
Palacsinta sütőre tegyünk egy kis kocka vajat, majd helyezzük el rajta a két elkészített szendvicset. Pirítsuk meg a kenyeret. Mielőtt megfordítanánk, ismét dobjunk rá egy kocka vajat és a megolvadt vajra fordítsuk a kenyér másik oldalát. Melegen fogyasszuk!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...