Blog | Koskacukor
2014. November 08. 07:34, szombat
Csicseriborsó leves kolbásszal és paprikával
Leves ötlet ebédre!
Csicseriborsó leves kolbásszal és paprikával
Hozzávalók:
1,5 liter csirke húsalaplé
10 dkg száraz kolbász
1 fej vöröshagyma
20 dkg üveges csicseriborsó (jó a száraz is, de akkor áztassuk be fél napra)
10 dkg fagyasztott kukorica
1/2 szál póréhagyma
1 szál répa
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
só, bors
Elkészítés:
Fontos, hogy csak általunk készített húsalaplével készítsük, mert egyébként nem lesz íze a levesnek, a kockákat meg ne is vegyük a kezünkbe.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd daraboljuk apróra. A kolbászt és a póréhagymát és a répát szeljük vékony karikára, a paprikákat pedig nagyobb kockára.
A kolbászt tegyük egy nagyobb fazékba, majd pirítsuk zsírjára. Ezután jöhet rá a kétféle hagyma, a répa, a paprika, a kukorica és a csicseriborsó. Öntsük fel a házi csirke húsalaplével, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...