Blog | Koskacukor
2014. Október 05. 16:54, vasárnap
Édesburgonyás rántotta paradicsomos salsa szósszal
Szuper színes vacsora!
Édesburgonyás rántotta paradicsomos salsa szósszal
Hozzávalók (2 személyre):
Édesburgonyás rántottához:
1 nagy édesburgonya
4 tojás
4 evőkanál tej
só, bors
Paradicsomos salsa szószhoz:
2 paradicsom
1/2 zöld kaliforniai paprika
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 fehér paprika
1/4 kígyó uborka
1/4 lilahagyma
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál akácméz
só, bors
bazsalikom
kevés víz
Továbbá:
1/2 fej jégsaláta
2 szál újhagyma
gorgonzola sajt
Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel és kevés vízben fedő alatt pároljuk félpuhára. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. A tojásokat verjük habosra a tejjel, majd öntsük a burgonyához és kevergessük pár percig.
A salsa szószhoz, a paradicsomok belsejét kaparjuk ki, majd daraboljuk egész apróra az összes zöldséggel. A paradicsomok belsejét, a balzsamecettel, az olívaolajjal és az akácmézzel törjük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjunk bele egy kis friss bazsalikomot, majd egy kevés vizet öntsünk hozzá és locsoljuk meg vele a zöldségeket.
A feldarabolt jégsalátára tálaljuk az édesburgonyás rántottát, tetejére halmozzuk a salsa szószt, felkarikázott újhagymával és morzsolt gorgonzolával tálaljuk.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...