Blog | Koskacukor
2014. November 16. 20:31, vasárnap
Diós amerikai palacsinta, dió olajjal
Csupa dió...
Diós amerikai palacsinta, dió olajjal és édes harmat mézzel
Hozzávalók (8db):
2 tojás
10 dkg tk. tönköly búzaliszt
10 dkg zabliszt
5 dkg aprított dió
1 tk. sütőpor
1 tk. cukor
1 csipet só
2,5 dl tej
1 ek. dió olaj
Sütéshez:
dió olaj
Tetejére:
édesharmat méz
Elkészítés:
A tojást keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kimért liszteket, a sütőport, a cukrot a sót és jól keverjük ki. Apránként öntsük hozzá a tejet és így keverjük tovább, amíg csomómentes nem lesz. Adjuk hozzá az aprított diót és a dió olajat.
Dió olajjal vékonyan kikent palacsinta sütőbe tegyünk egy fél merőkanállal és süssük meg mind a két oldalát.
Édesharmat mézzel fogyasztva isteni. Természetesen lekvárral, vagy juharsziruppal is tökéletes.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...