Blog | Koskacukor
2014. Augusztus 26. 06:48, kedd
Expressz zsemle
Ha elfogy otthon a kenyér...
Expressz zsemle
Hozzávalók (kb. 12 db):
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 kk. sütőpor
1 kk. só
50 g joghurt
1 ek. olívaolaj
kb. 1 dl víz
Elkészítés:
Tegyünk mindent a dagasztó gépbe és addig dolgoztassuk, amíg a tésztát jól össze nem gyúrta. Kb. 5 perc kell neki ehhez. Ha szükséges öntsünk hozzá még egy kis vizet.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki 5mm vékonyra és fánk szaggatóval szaggassuk ki.
Felmelegített palacsinta sütőre téve, alacsony hőfokon süssük meg mind a két oldalukat. Akkor jó, amikor már egy kis színt kap. Kerámia tálba téve, letakarva sokáig meleg marad, így tovább élvezhetjük a frissességet, melegséget!
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...