Blog | Koskacukor
2014. Október 10. 06:48, péntek
Fehérborban párolt csirkecomb, pirított szalonnával és kapros-joghurtos burgonyával
Gyors,egyszerű és finom.
Fehérborban párolt csirkecomb, pirított szalonnával és kapros-joghurtos burgonyával
Hozzávalók:
Kapros-joghurtos burgonya salátához:
kb. 70 dkg saláta burgonya
30 dkg joghurt
só, bors
2 evőkanál kapor
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál almaecet
1 teáskanál dijoni mustár
Fehérborban párolt csirkecombhoz:
5-7 dkg sós füstölt szalonna
4-5 csirke felsőcomb
só, bors
2 evőkanál liszt
2 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg héjában sós vízben, majd pucoljuk meg és miután kihűlt daraboljuk fel kockára. A joghurtot keverjük ki a citromlével, almaecettel és a mustárral. Adjuk hozzá a kaprot, ízesítsük sóval és borssal. Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
A szalonnát vágjuk apró kockára, pirítsuk zsírjára, majd vegyük ki a serpenyőből.
A csirkecombokat kicsit sózzuk be és őröljünk rá fekete borsot, forgassuk meg lisztbe, majd pirítsuk meg a bőrét először a visszamaradt zsiradékon. Fordítsuk meg, pár percig süssük a másik oldalát is, majd öntsük fel borral és fedjük le. Pároljuk puhára. Az utolsó pár percben vegyük le a fedőt és pirítsuk egészen ropogósra a bőrét.
Burgonya salátával, szalonnával és friss kaporral megszórva tálaljuk.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...