Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Koskacukor

2014. Október 10. 06:48, péntek

Fehérborban párolt csirkecomb, pirított szalonnával és kapros-joghurtos burgonyával

Fehérborban párolt csirkecomb, pirított szalonnával és kapros-joghurtos burgonyával

Gyors,egyszerű és finom.

Fehérborban párolt csirkecomb, pirított szalonnával és kapros-joghurtos burgonyával
Hozzávalók:
Kapros-joghurtos burgonya salátához:

kb. 70 dkg saláta burgonya
30 dkg joghurt
só, bors
2 evőkanál kapor
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál almaecet
1 teáskanál dijoni mustár

Fehérborban párolt csirkecombhoz:
5-7 dkg sós füstölt szalonna
4-5 csirke felsőcomb
só, bors
2 evőkanál liszt
2 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg héjában sós vízben, majd pucoljuk meg és miután kihűlt daraboljuk fel kockára. A joghurtot keverjük ki a citromlével, almaecettel és a mustárral. Adjuk hozzá a kaprot, ízesítsük sóval és borssal. Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
A szalonnát vágjuk apró kockára, pirítsuk zsírjára, majd vegyük ki a serpenyőből.
A csirkecombokat kicsit sózzuk be és őröljünk rá fekete borsot, forgassuk meg lisztbe, majd pirítsuk meg a bőrét először a visszamaradt zsiradékon. Fordítsuk meg, pár percig süssük a másik oldalát is, majd öntsük fel borral és fedjük le. Pároljuk puhára. Az utolsó pár percben vegyük le a fedőt és pirítsuk egészen ropogósra a bőrét.
Burgonya salátával, szalonnával és friss kaporral megszórva tálaljuk.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...