Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Koskacukor

2014. Október 04. 07:13, szombat

Fokhagymás szelet, kakukkfüves-tárkonyos polentával és alma chutneyval

Fokhagymás szelet, kakukkfüves-tárkonyos polentával és alma chutneyval

Hétvégi grill ajánlatom!

Fokhagymás szelet, kakukkfüves-tárkonyos polentával és alma chutneyval
Hozzávalók (4 személy részére):

Fokhagymás szelethez:
8 szelet sertéscomb
só, bors
2-3 gerezd fokhagyma
olívaolaj

Kakukkfüves-tárkonyos polentához:
20 dkg kukoricadara
2,5 dl víz
3,5 dl tej
só, bors
kakukkfű, tárkony
2 evőkanál vaj

Alma chutneyhoz:
4-5 nagy savanykás alma
1 fej vöröshagyma
1 marék mazsola
1 dl száraz fehérbor
só, bors
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál fahéj

Elkészítés:
A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk, dörzsöljük jól be zúzott fokhagymával, majd tegyük félre, amíg elkészítjük a köretet.
A kukoricadarát tegyük fel a vízzel és a tejjel forralni, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik. Ízesítsük sóval, borssal, tárkonnyal és kakukkfűvel. A végén keverjük krémesre egy kis vajjal.
A chutneyhoz az almákat hámozzuk meg, majd tökgyalun reszeljük le. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté és szeljük szép vékonyra. Tegyünk mindent egy fazékba, öntsük fel borral, fűszerezzük és fedő alatt pároljuk puhára, majd fedő nélkül addig főzzük, amíg el nem fő a leve.
A hús szeleteket paninin, grillen vagy serpenyőben kevés olajon hirtelen megsütjük mind a két oldalát.

Jó étvágyat!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...