Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Blog | Koskacukor

2014. December 13. 07:27, szombat

Gong Bao sertés földimogyoróval, jázmin rizzsel

Gong Bao sertés földimogyoróval, jázmin rizzsel

Kínait ebédre!

Gong Bao sertés földimogyoróval, jázmin rizzsel
Hozzávalók:

50 dkg darabolt sertés comb
2-3 evőkanál olaj
10 dkg újhagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ujjnyi gyömbér
1 szárított chili
2 teáskanál szecsuáni bors
2 marék sótlan földimogyoró

Marinádhoz:
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
2 evőkanál víz
1 teáskanál szezámolaj

Szószhoz:
2 evőkanál cukor
1 teáskanál keményítő
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsecet
1 evőkanál szezámolaj
1/4 csésze víz

Elkészítés:
A sertéscombhoz először is készítsük el a marinádot, amit csak keverjünk össze, adjuk hozzá a húst, majd fél órára tegyük a hűtőbe.
A fokhagymát pucoljuk meg, majd lapítsuk el a késünkkel és daraboljuk egészen apróra.
Kevés olajon először megfuttatjuk a fokhagymát, a chilivel, a szecsuáni borssal és a hozzá reszelt gyömbérrel a wokban. A marinádból vegyük ki a húst, majd tegyük hozzá és közepes lángon pirítsuk meg a húst. Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a feldarabolt újhagymást és a földimogyorót.
A szósz hozzávalóit keverjük ki egy tálba. Ha úgy látjuk, hogy megpuhult a húst, akkor adjuk hozzá a szószt és sűrítsük be. Egy pár percig főzzük, hogy a cukor is el tudjon olvadni. Ha nagyon sűrűnek látjuk, akkor adjunk hozzá meg egy kevéske vizet.
Köretnek jázmin rizst tálaltam.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...