Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | Koskacukor

2014. Szeptember 17. 06:58, szerda

Gorgonzolás rizottó, szőlővel és rozmaringos csirkével

Gorgonzolás rizottó, szőlővel és rozmaringos csirkével

Szeretjük a rizottót...

Gorgonzolás rizottó, szőlővel és rozmaringos csirkével
Hozzávalók (2-3 személy részére):

20 dkg rizottó rizs
40 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1,5 dl száraz fehérbor
só, bors
2 teáskanál rozmaring
1 teáskanál kakukkfű
kb. 1 liter csirke alaplé
15-20 szem piros nagy szemű szőlő
10 dkg gorgonzola
3 dkg vaj

Elkészítés:
Először a vöröshagymát pucoljuk meg és daraboljuk apróra, majd kevés olívaolajon wokba vagy ehhez hasonló serpenyőben dinszteljük meg. A csirkemellet vágjuk kisebb kockára, majd tegyük a dinsztelt hagymához. Ízesítsük egy pici sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel és pirítsuk fehéredésig. Mehet hozzá a kimért rizs, amit pár percig pirítsunk és öntsük fel a borral. Amikor magába szívta akkor jöhet a csirke alaplé, amit előzőleg felforraltunk. Először tegyünk hozzá két merőkanállal, majd mindig amikor elfövi, akkor pótoljuk egy-eggyel. Így főzzük tovább kb. 20 percen keresztül. A vége felé érdemes kóstolgatni, nehogy túlfőzzük.
A szőlőt vágjuk ketté, aki nem szereti a magját, ki is lehet magozni és az utolsó 5 percbe, amikor már majdnem kész adjuk hozzá.
Ha már "al dente"-re főztük a rizst, adjuk hozzá a kockára vágott gorgonzolát és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Vegyük le a tűzről, dobjunk hozzá egy kis kocka vajat és ezzel véglegesítjük a krémes állagát.
Tálalás előtt pár percig hagyjuk pihenni!

Jó étvágyat!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...