Blog | Koskacukor
2014. Október 16. 07:05, csütörtök
Házi vaníliás puding, erdei gyümölcs szósszal
Házi pudingnál nincs jobb!
Házi vaníliás puding, erdei gyümölcs szósszal
Hozzávalók (2 személyre):
Házi vaníliás pudinghoz:
3 dl tej
3 tojás sárgája
30 g nyírfacukor
20 g étkezési keményítő
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 vanília rúd kikapart belseje
Erdei gyümölcs szószhoz:
150 g erdei gyümölcs
1 evőkanál nyírfacukor
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál fahéj
3 evőkanál víz
Elkészítés:
Az erdei gyümölcsöt tegyük egy fazékba, szórjuk meg cukorral, gyömbérrel, fahéjjal, adjunk hozzá egy kevés vizet és fedő alatt 10-15 perc alatt közepes lángon addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik.
Forraljunk fel 2 dl tejet, közben a maradék tejjel keverjük el az összes többi hozzávalót, ami a pudinghoz szükséges. Amikor felforrt vegyük lejjebb a hőmérsékletet, majd adjuk hozzá a kikevert tojás sárgájás tejet és lassan sűrítsük be.
Vegyünk elő két poharat vagy kelyhet. Tegyünk az aljára az erdei gyümölcs szószból, majd kanalazzunk rá a vaníliapudingból.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...