Blog | Koskacukor
2014. November 21. 07:01, péntek
Indiai padlizsán, Naan kenyérrel
Gyors, finom és húsmentes!
Indiai padlizsán, Naan kenyérrel
Hozzávalók:
1 fej fehér hagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 kisebb padlizsán
1 konzerv darabolt paradicsom
2 dl házi paradicsomlé
2 evőkanál garam masala
1 evőkanál curry
só
Naan kenyér receptje itt található.
Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg és daraboljuk apró kockára. A padlizsán végeit vágjuk le, szeljük ketté, majd hosszú csíkokra és kockázzuk fel.
A hagymát dinszteljük meg kevés olívaolajon, tegyük rá a padlizsán, majd öntsük fel paradicsomlével és adjuk hozzá a konzerv paradicsomot. Közepes lángon főzzük 15-20 percig, majd szórjuk meg a fűszer keverékekkel és ízesítsük sóval. Ezzel jól be fog sűrűsödni. 5-7 perc után már tálalhatjuk is.
A Naan kenyeret dagasszuk be egy órával hamarabb és amíg rotyogtatjuk a padlizsánunkat, addig gyorsan meg is süthetjük, így egyszerre tálalhatjuk még forrón!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...