Blog | Koskacukor
2014. Október 24. 14:28, péntek
Indiai sertés, naan kenyérrel
Indai fő fogás...
Indai sertés, Naan kenyérrel
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg darabolt sertéscomb
2 kaliforniai paprika
1 répa
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3 teáskanál garam masala
1 teáskanál curry
2 teáskanál fűszerpaprika
1 kicsi chili paprika
15 dkg joghurt
lime leve
Elkészítés:
A vöröshagymát pucoljuk meg, daraboljuk fel. A paprikák csumáját távolítsuk el, majd daraboljuk nagyobb kockákra, a répát hámozzuk meg, vágjuk csíkokra és kockázzuk fel.
Kevés olívaolajon, egy magas falú serpenyőben futtassuk meg a zöldségeket, sózzuk és borsozzuk. Törjük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a feldarabolt sertéscombot, amit pirítsunk fehéredésig.
Fűszerezzük garam masalával és curryvel, apróra darabolt chilivel majd öntsünk rá egy kevéske vizet és fedő alatt közepes lángon 1-1,5 óra alatt főzzünk puhára. Ez idő alatt a hús levet enged, így lesz finom szaftos az ételünk.
A végén szórjuk meg fűszerpaprikával, keverjük hozzá a joghurtot és ízesítsük frissen facsart lime lével.
Tálaljuk naan kenyérrel vagy basmati rizzsel!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...