Blog | Koskacukor
2014. Augusztus 14. 06:54, csütörtök
Joghurtos gyümölcsleves
Jó hidegen az igazi!
Joghurtos gyümölcsleves
Hozzávalók:
3 nagy savanykás alma
3 nagy körte
2 marék szilva
2 fürt szőlő
1/2 citrom
2 csillagánizs
1 rúd fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
2 szál citromfű
2 evőkanál nyírfacukor
1 pohár joghurt
Elkészítés:
A gyümölcsöket mossuk meg. Az almát és a körtét hámozzuk meg és vágjuk gerezdekre, a szilvát ketté és magozzuk ki, a szőlőt pedig szemezzük le.
Tegyük egy nagy fazékba, öntsük fel vízzel, tegyük bele a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a csillagánizst, a fél citromot és a citromfüvet. Főzzük addig, amíg meg nem puhulnak a gyümölcsök, de vigyázzunk, hogy ne főzzük szét. Miután kihűlt már kissé, keverjünk a joghurtba egy kis levest, majd öntsük bele az egészet a gyümölcsökhöz. Tegyük hűtőbe 3-4 órára. A legjobb előző este elkészíteni, így biztosan jó hideg lesz.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...