Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Blog | Koskacukor

2014. Szeptember 18. 06:36, csütörtök

Káposztás csirkecombok

Káposztás csirkecombok

Őszi hangulatban!

Káposztás csirkecombok
Hozzávalók (4 személy részére):

12 db alsó csirkecomb
1 kg savanyú káposzta
só, bors
szemes fekete bors
babérlevél
fűszerpaprika
egész kömény
10 dkg házi húsos füstölt szalonna

Tetejére:
tejföl

Elkészítés:
A füstölt szalonnát kockázzuk fel apróra, majd zsírjára pirítjuk.
A savanyú káposztát mossuk át egy kicsit, hogy veszítsen a sósságából. Kóstoljuk meg közben, mert azért az sem jó, ha teljesen elveszíti az ízét vagy, ha éppen sós marad.
A combokról húzzuk le a bőrt, majd sózzuk és borsozzuk.
Vegyünk elő egy nagyobb tepsit, amire szórjuk szét a káposztát, a tetejére a kisütött szalonnát, majd fektessük rá szépen sorba a csirkecombokat.
Szórjuk meg egész köménnyel, fűszerpaprikával és szemes fekete borssal. Tegyünk mellé 3-4 babérlevelet.
Fedjük le alufóliával, majd tegyük előmelegített 200°C-os sütőbe és addig süssük, amíg a csirkecombok csontjáról már majdnem leválik a hús.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...