Blog | Koskacukor
2014. Szeptember 18. 06:36, csütörtök
Káposztás csirkecombok
Őszi hangulatban!
Káposztás csirkecombok
Hozzávalók (4 személy részére):
12 db alsó csirkecomb
1 kg savanyú káposzta
só, bors
szemes fekete bors
babérlevél
fűszerpaprika
egész kömény
10 dkg házi húsos füstölt szalonna
Tetejére:
tejföl
Elkészítés:
A füstölt szalonnát kockázzuk fel apróra, majd zsírjára pirítjuk.
A savanyú káposztát mossuk át egy kicsit, hogy veszítsen a sósságából. Kóstoljuk meg közben, mert azért az sem jó, ha teljesen elveszíti az ízét vagy, ha éppen sós marad.
A combokról húzzuk le a bőrt, majd sózzuk és borsozzuk.
Vegyünk elő egy nagyobb tepsit, amire szórjuk szét a káposztát, a tetejére a kisütött szalonnát, majd fektessük rá szépen sorba a csirkecombokat.
Szórjuk meg egész köménnyel, fűszerpaprikával és szemes fekete borssal. Tegyünk mellé 3-4 babérlevelet.
Fedjük le alufóliával, majd tegyük előmelegített 200°C-os sütőbe és addig süssük, amíg a csirkecombok csontjáról már majdnem leválik a hús.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...