Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Blog | Koskacukor

2014. December 20. 07:36, szombat

Kínai ötfűszeres kacsa, gránátalmalében és vörösborban párolva, sütőtökkel és édesburgonyával egybesütv

Kínai ötfűszeres kacsa, gránátalmalében és vörösborban párolva, sütőtökkel és édesburgonyával egybesütv

Karácsonyi kacsa!

Kínai ötfűszeres kacsa, gránátalmalében és vörösborban párolva, sütőtökkel és édesburgonyával egybesütve
Hozzávalók:

1 kisebb kacsa
kínai ötfűszer keverék

2 dl száraz vörösbor

1 gránátalma
1 kisebb sütőtök
1 nagy édesburgonya

Elkészítés:
A kacsát feldaraboljuk, majd minden részét jól besózzuk és megszórjuk bőven kínai ötfűszer keverékkel, egy nagyobb tepsibe helyezzük. Leöntjük jó minőségű vörösborral, majd egy fél gránátalma levével.
A sütőtököt és az édesburgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és a kacsa mellé tesszük. Alufóliával letakarjuk. Előmelegített 190°C-os sütőbe kb. 1,5 órán keresztül pároljuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük az alufóliát, meglocsoljuk a saját szaftjával és további 20-25 percre visszatoljuk.
Tálaláskor a gránátalma másik felével megszórjuk. A savanykás íze frissen nagyon jól harmonizál a fűszeres kacsával.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...