Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Blog | Koskacukor

2014. Szeptember 25. 06:53, csütörtök

Kínai szilvalekváros csirkeszárnyak

Kínai szilvalekváros csirkeszárnyak

Ragacsos csirkeszárnyak....

Kínai szilvalekváros csirkeszárnyak
Hozzávalók (4 személyre):

kb. 1,5 kg csirkeszárny
só, bors
5 nagy evőkanál házi sűrű szilvalekvár
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A szárnyakat sózzuk és borsozzuk, majd helyezzük el egy sütőpapírral bélelt gáztepsire.
A lekvárt keverjük el a szójaszósszal és az olívaolajjal, majd törjük hozzá a fokhagymát.
Egy ecset segítségével jól kenjük be, fedjük le alufóliával és 200°C-os előmelegített sütőbe téve süssük 40-45 percig, majd nélküle további 10 percig 180°C-on.
Köretnek basmati rizst és friss újhagymát tálaltam.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...