Városlista
2024. április 24, szerda - György

Blog | Koskacukor

2014. November 22. 07:05, szombat

Kovászos tejes kifli

Kovászos tejes kifli

Reggeli ropogós kifli!

Kovászos tejes kifli
Hozzávalók:
Aktív kovászhoz:

50 g kovász
50 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
50 g víz

Keverjük össze és 15-17 órát hagyjuk szobahőmérsékleten, lefedve aktivizálódni.

200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
150 g teljes kiőrlésű liszt
100 g fehér liszt
2 dl langyos tej
15 g élesztő
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
25 g olvasztott vaj

Elkészítés:
Mérjük ki a liszteket a dagasztó tálba, adjuk hozzá az aktív kovászunkat, a langyos tejet, az élesztőt, a cukrot és a sót, majd kezdjük el összeállítani a tésztát. Dagasszuk 3-4 percig ezután több részletbe adjuk hozzá az olvasztott vajat. Dagasszuk tovább még 4-5 percig.
Miután szép hólyagos lett a tésztánk, kelesztő tálba téve hagyjuk duplájára kelni.
Ezután osszuk 10 egyenlő részre, formáljunk gombócokat, majd pihentessük 10 percig.
Nyújtsuk ki oválisra, a tőlünk távolabbra eső végét húzzuk szét, majd sodorjuk fel úgy, hogy a hozzánk közelebb eső csücskét folyamatosan húzzuk magunk felé egy picikét, de vigyázzunk, hogy ne szakadjon szét a tészta.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd letakarva ismét duplájára kelesztjük.
Spricceljük meg vízzel és toljuk előmelegített 200°C-os, gőzös sütőbe kb. 20 percre.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...