Blog | Koskacukor
2014. November 27. 08:39, csütörtök
Lencsekrémleves kolbász chipsszel
Lencsekrémleves kolbász chipsszel
Hozzávalók:
20 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
2 szál répa
2-3 szem burgonya
2-3 babérlevél
1,5 liter húsalaplé
só, bors
2-3 evőkanál tejföl
10 dkg kolbász
Elkészítés:
A lencsét áztassuk be előző nap este.
A kolbászt szeleteljük fel szép vékonyra. Fazékba pirítsuk zsírjára, majd szedjük ki egy tányérra. Hagyjuk benne kb. a felét, illetve a zsírjából is.
A vöröshagymát, a burgonyát és a répát pucoljuk meg, daraboljuk fel és tegyük a kolbászkákhoz. Pár percig dinszteljük. Szűrjük le a lencsét mehet ez is a zöldségek mellé. Öntsük fel húsalaplével, dobjunk mellé pár babérlevelet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Főzzük puhára, a babérleveleket távolítsuk el, majd turmixoljuk krémesre. Kikevert tejföllel lágyítsuk egy kicsit.
Sült kolbászkákkal, plusz tejföllel tálaljuk.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...