Blog | Koskacukor
2014. Július 29. 06:52, kedd
Levendulás, barackos sütemény
Valami különlegeset, valami barackosat.
Levendulás, barackos sütemény
Hozzávalók (12 kocka 25x25 cm tepsihez):
125 g szoba-hőmérsékletű vaj
150 g joghurt
100 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
100 g zabliszt
50 g graham liszt
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 tojás
100 g cukor
1 kis marék szárított levendula
1/2 citrom leve és reszelt héja
6 szép nagy barack
Elkészítés:
A vajat habosítsuk ki a cukorral, majd tegyük bele egyesével a tojásokat. Facsarjuk hozzá egy fél citrom levét és reszeljük hozzá a héját. Adjuk hozzá a joghurtot és keverjük simára.
Egy tálba mérjük ki a liszteket, keverjük el benne a sütőport, a szódabikarbónát és a szárított levendula 3/4-et részét. A száraz alapanyagot adjuk hozzá a tojásos, joghurtos, vajas keverékhez és fakanállal forgassuk bele.
A barackokat mossuk meg és vágjuk ketté, a magokat vegyük ki.
Egy 25x25cm-es tepsit vajazzunk ki vékonyan, majd egyenletesen osszuk el benne a tésztát. Helyezzük el szép sorba a barackokat, majd szórjuk meg a maradék levendulával.
Előmelegített 180°C-os sütőbe 30-35 percig, tűpróbáig süssük.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...