Blog | Koskacukor
2014. December 10. 06:55, szerda
Mandula bundás csirkemell, részeges erdei gyümölcs szósszal
Páratlan párosítás!
Mandula bundás csirkemell, részeges erdei gyümölcs szósszal
Hozzávalók:
Mandula bundás csirkemellhez:
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg durvára darált mandula
10 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
3-4 evőkanál liszt
só, bors
olívaolaj
Részeges erdei gyümölcs szószhoz:
30 dkg erdei gyümölcs
1,5 dl száraz vörösbor
1 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A csirkemellet szép vékonyra felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk.
A mandulát elkeverjük a zsemlemorzsával, majd a szokásos módon panírozzuk.
Egy nagyobb tepsibe rácsot teszünk, amire egymás mellé helyezzük a panírozott csirkemelleket, majd megspricceljük olívaolajjal. Előmelegített 200°C-os sütőbe tesszük és 15 percig sütjük. Ezután kivesszük, megfordítjuk és másik oldalát is megspricceljük olajjal, majd visszatoljuk további 10 percre.
Az erdei gyümölcs szószhoz, a fagyasztott erdei gyümölcsöt egy kisebb fazékba tesszük, ráöntjük a vörösbort, megszórjuk cukorral és a fűszerekkel, majd közepes lángon addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Köretként készíthetünk mellé krokettet.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...