Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | Koskacukor

2014. December 10. 06:55, szerda

Mandula bundás csirkemell, részeges erdei gyümölcs szósszal

Mandula bundás csirkemell, részeges erdei gyümölcs szósszal

Páratlan párosítás!

Mandula bundás csirkemell, részeges erdei gyümölcs szósszal
Hozzávalók:
Mandula bundás csirkemellhez:

60 dkg csirkemellfilé
10 dkg durvára darált mandula
10 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
3-4 evőkanál liszt
só, bors
olívaolaj

Részeges erdei gyümölcs szószhoz:
30 dkg erdei gyümölcs
1,5 dl száraz vörösbor
1 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés:
A csirkemellet szép vékonyra felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk.
A mandulát elkeverjük a zsemlemorzsával, majd a szokásos módon panírozzuk.
Egy nagyobb tepsibe rácsot teszünk, amire egymás mellé helyezzük a panírozott csirkemelleket, majd megspricceljük olívaolajjal. Előmelegített 200°C-os sütőbe tesszük és 15 percig sütjük. Ezután kivesszük, megfordítjuk és másik oldalát is megspricceljük olajjal, majd visszatoljuk további 10 percre.
Az erdei gyümölcs szószhoz, a fagyasztott erdei gyümölcsöt egy kisebb fazékba tesszük, ráöntjük a vörösbort, megszórjuk cukorral és a fűszerekkel, majd közepes lángon addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Köretként készíthetünk mellé krokettet.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...