Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Blog | Koskacukor

2014. December 06. 07:22, szombat

Mandulás linzer narancslekvárral, étcsokoládéval

Mandulás linzer narancslekvárral, étcsokoládéval

Karácsonyi linzer

Mandulás linzer narancslekvárral és étcsokoládéval
Hozzávalók (kb. 25 db-hoz):

100 g darált mandula
50 g zabliszt
50 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 kávéskanál sütőpor
25 g porcukor
1 tojás sárgája
100 g hideg vaj

házi narancslekvár

Tetejére:
50 g étcsokoládé (min. 60%-os)

Elkészítés:
A mandulát, a liszteket, a porcukrot és a sütőport keverjük össze, adjuk hozzá a tojás sárgáját és az apró kockára vágott hideg vajat. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd amikor összeállt, fóliába csomagolva tegyük legalább fél órára hűtőbe.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki tetszőleges vastagságúra. Kisebb kiszúrókkal szaggassuk ki, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített 180°C-os sütőbe kb. 5 perc alatt készre sütjük. (A tészta vastagságától függ a sütési idő.) Szedjük tálcára, majd hagyjuk kihűlni.
Kenjük meg narancslekvárral és ragasszuk össze a linzereket.
Az étcsokoládét olvasszuk fel gőz felett, tegyük nyomózsákba és húzzunk csíkokat a linzerek tetején.
Ízlés szerint porcukorral is meghinthetjük!

//koskacukor.blogspot.hu/2014/12/mandulas-linzer-narancslekvarral-es.html

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...