Blog | Koskacukor
2014. December 06. 07:22, szombat
Mandulás linzer narancslekvárral, étcsokoládéval
Karácsonyi linzer
Mandulás linzer narancslekvárral és étcsokoládéval
Hozzávalók (kb. 25 db-hoz):
100 g darált mandula
50 g zabliszt
50 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 kávéskanál sütőpor
25 g porcukor
1 tojás sárgája
100 g hideg vaj
Tetejére:
50 g étcsokoládé (min. 60%-os)
Elkészítés:
A mandulát, a liszteket, a porcukrot és a sütőport keverjük össze, adjuk hozzá a tojás sárgáját és az apró kockára vágott hideg vajat. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd amikor összeállt, fóliába csomagolva tegyük legalább fél órára hűtőbe.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki tetszőleges vastagságúra. Kisebb kiszúrókkal szaggassuk ki, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített 180°C-os sütőbe kb. 5 perc alatt készre sütjük. (A tészta vastagságától függ a sütési idő.) Szedjük tálcára, majd hagyjuk kihűlni.
Kenjük meg narancslekvárral és ragasszuk össze a linzereket.
Az étcsokoládét olvasszuk fel gőz felett, tegyük nyomózsákba és húzzunk csíkokat a linzerek tetején.
Ízlés szerint porcukorral is meghinthetjük!
//koskacukor.blogspot.hu/2014/12/mandulas-linzer-narancslekvarral-es.html
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...