Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | Koskacukor

2014. Szeptember 14. 10:02, vasárnap

Marhahúsos tortilla, citromos-mentás joghurt öntettel

Marhahúsos tortilla, citromos-mentás joghurt öntettel

Készítsünk finom vacsorát!

Marhahúsos tortilla, citromos-mentás joghurt öntettel
Hozzávalók (6 tortilla adaghoz):
Tortilla lapokhoz (6db):

30 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
kb. 1,5 dl víz
pici só
2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Marhahúsos golyókhoz:
25 dkg darált sertéshús
25 dkg darált marhahús
3 evőkanál friss petrezselyem
5-6 szárított paradicsom
5-6 szem szegfűbors
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál koriander
1/2 reszelt vöröshagyma
2-3 szárított chili
só,bors

Citromos-mentás joghurt öntethez:
20 dkg görög joghurt
2-3 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál friss mentalevél
cayenne bors

Továbbá:
1 zacskó ruccola
kápia paprika
paradicsom
cheeddar sajt

Elkészítés:
A tortilla hozzávalóiból gyúrjunk rugalmas közepes lágy tésztát. Robotgéppel kb. 5-6 percig. Fóliába csomagolva pihentessük legalább 1 órán keresztül. Addig elkészíthetjük a húsgolyókat.
A szegfűborsot, római köményt, koriandert, pár szem fekete borsot és a chilit mozsárba tesszük és porrá zúzzuk. Hozzáadjuk a kétféle húshoz. A szárított paradicsomot és a petrezselymet feldaraboljuk apróra, a vöröshagymát lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. Ezeket is a húshoz adjuk, ízlés szerint sózzuk. Kisebb golyókat formálunk belőle és kevés olívaolajon megsütjük minden oldalát.
A joghurtos öntethez a mentaleveleket nagyon apróra daraboljuk, elkeverjük a joghurttal és citromlével, sóval és cayenne borssal ízesítjük.
Visszatérünk a tortilla lapokhoz. Lemérjük és elosztjuk 6 egyenlő részre. Picit átgyúrjuk lisztezett felületen és kerekre formázzuk. Egyenként kinyújtjuk jó vékonyra és forró palacsinta sütőben megsütjük mind a két oldalát. Vigyázzunk mert gyorsan sül és ne égessük meg, ne szárítsuk. Miután megfordítjuk a másik oldalának már tényleg csak pár pillanat kell. Tegyük egy nagy tányérra és takarjuk le konyharuhával.
Egyesével alufóliára pakoljuk, ráterítünk egy marék ruccolát, megszórjuk zöldségekkel, elosztjuk a húsgolyókat és az elkészített öntettel meglocsoljuk.

Jó étvágyat!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...