Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Blog | Koskacukor

2014. December 17. 07:07, szerda

Márványsajtos, diós kifli

Márványsajtos, diós kifli

Süssünk egy kis sósat!

Márványsajtos, diós kiflik
Hozzávalók (16 db-hoz):

30 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg mascarpone
1 tojás
1 teáskanál só
1,5 dkg élesztő
kb. 1,5 dl langyos tej
1 kávéskanál cukor

10 dkg márványsajt
1 marék dió

Tetejére:
1 tojás

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe és keverjük el egy kis kanál cukorral, majd hagyjuk 10-15 percig pihenni. Addig a diót daraboljuk nagyon apróra, illetve a márványsajtot morzsoljuk össze egy kis tálkába.
A tésztához a lisztet mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a mascarponét, üssünk hozzá egy tojást, tegyünk hozzá egy teáskanál sót, majd a felfuttatott élesztőt. Dagasszuk 7-8 percig, ha szükséges akkor adjunk hozzá még egy kevéske tejet.
Miután bedagasztottuk a tésztát, osszuk két egyenlő részre, majd nyújtsuk kör alakúra. Osszuk 8 egyenlő részre. Szórjuk meg dióval és sajttal, majd tekerjük fel, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ha kész vagyunk, akkor kenjük le felvert tojással és pihentessük kb. 30 percig.
Addig melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Mikor már a sütőnk is meleg toljuk be a kifliket kb. 15 percre. Figyeljünk közbe rá, mert viszonylag gyorsan sül.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...