Blog | Koskacukor
2014. Október 13. 07:13, hétfő
Mézes, citromos, fokhagymás csirkecombok csicseriborsóval
Méz, citrom és fokhagyma....
Mézes, citromos, fokhagymás csirkecombok csicseriborsóval
Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg csirke alsó comb
só, bors
1 evőkanál egész kömény
2 citrom
1 fej fokhagyma
2 evőkanál méz
4 szem burgonya
40 dkg félig főtt csicseriborsó
2 fej vöröshagyma
1,5 dl víz
Elkészítés:
A csirkecombokat bőrözzük le, sózzuk és borsozzuk. A burgonyát hámozzuk meg vágjuk négybe. A vöröshagymát pucoljuk meg és szeljük vékony karikára. A citromokat jól mossuk meg és negyedeljük fel. A fokhagymát pucoljuk meg, de nem feltétlen kell teljesen a legkülső vékony héja akár rajta is maradhat.
Egy nagy jénai aljára tegyük a csicseriborsót és a burgonyát, majd fektessük rá a csirkecombokat. Szórjuk meg köménnyel, helyezzük el a combok között a citromot és fokhagymát. A tetejére csurgassunk két evőkanál mézet és helyezzük el a vöröshagyma karikákat. Öntsünk rá kevés vizet, majd fóliával fedjük le.
Előmelegített 180°C-os sütőbe, lefedve kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Vegyük le a fóliát és további 15 percig süssük.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...