Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Koskacukor

2014. December 16. 07:21, kedd

Narancsos-csokoládés panettone

Narancsos-csokoládés panettone

Olasz kalács kakaós változata!

Narancsos-csokoládés panettone
Hozzávalók (18 cm átmérőjű formához):
1. nap:

25 g élesztő
65 g cukor
110 g narancslé
65 g tojássárgája
75 g olvasztott vaj
240 g liszt

2. nap:
1 nap tésztája
65 g liszt
3 g só
50 g cukor
65 g tojássárgája
20 g víz
75 g étcsokoládé cseppek
50 g kandírozott narancs
50 g mazsola
1 narancs reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart belseje
30 g holland kakaó
90 g olvasztott vaj

Elkészítés:
Az első nap elkészítjük az alap tésztát, ami segít megemelni szép nagyra a panettonénkat. Összekeverjük, kidolgozzuk a hozzávalókat, majd hagyjuk egy éjszakára szobahőmérsékleten, a legjobb, ha egy teljes napot érni hagyjuk.
A mazsolát vízbe áztatjuk.
A vajat kikeverjük a kakaóval, a vaníliarúd kikapart belsejével és a narancs héjával. Mind a kettőt sütés előtt legalább 4-5 órával.
A második nap keverőtálba tesszük az első nap elkészült tésztát, hozzá mérjük a lisztet, a cukrot, a tojások sárgáját, a vizet, a sót, az étcsokoládét és a kandírozott narancsot. A beáztatott mazsolát leszűrjük, majd hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, a kakaós vajat a vége felé pedig több részletben hozzáadjuk.
A formánkat kivajazzuk vagy kibéleljük sütőpapírral, majd belekanalazzuk a lágy tésztát. Letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk duplájára kelni. Kb. 4-5 óra, de hagyhatjuk egy éjszakára is.
Előmelegített 180°C-os sütőbe kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. A vége felé, ha nagyon sülne a teteje, akkor fedjük le alufóliával.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...