Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Koskacukor

2014. November 29. 07:20, szombat

Narancsos, gyömbéres saslik, cayenne borsos édesburgonyával

Narancsos, gyömbéres saslik, cayenne borsos édesburgonyával

Könnyű szombati ebéd!

Narancsos, gyömbéres saslik, cayenne borsos édesburgonyával
Hozzávalók:

50 dkg felkockázott lapocka
1 narancs leve
1 teáskanál reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 evőkanál olívaolaj
só, bors

Cayenne borsos édesburgonyához:
édesburgonya
só, bors
cayenne bors
2 ek. olívaolaj

ruccola

Elkészítés:
Először készítsük el a pácot. A narancs levéhez reszeljünk egy kis friss gyömbért, törjünk hozzá két gerezd fokhagymát, keverjünk hozzá egy evőkanál olívaolajat és fűszerezzük kakukkfűvel. Ízesítsük sóval, borssal. A pácba forgassuk bele a felkockázott lapockát, majd fóliázzuk le és tegyük be a hűtőbe min. 3 órára, de a legjobb egy éjszakára.
Szúrjuk fel saslik pálcikákra, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk és kb. 40-50 perc alatt süssük készre 200°C-os előmelegített sütőben. Az édesburgonyát (én most három színűt használtam) sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg jól cayenne borssal és locsoljuk meg egy kevéske olívaolajjal. Forgassuk át, majd simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük a hús mellé a sütőbe és 20-25 perc alatt süssük puhára.
Ruccolával tálaljuk!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...