Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Blog | Koskacukor

2014. December 21. 21:27, vasárnap

Narancsos-rumos trüffeles és meggyes-marcipános, fehércsokis szaloncukor

Narancsos-rumos trüffeles és meggyes-marcipános, fehércsokis szaloncukor

Készítsd Te is Magad!

Narancsos-rumos trüffeles szaloncukor
Hozzávalók (kb. 16 db):

100 g étcsokoládé (min. 60%-os)
50 g tejszín
15 g vaj
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál rum

100 g étcsokoládé
1 g kakaóvaj

Elkészítés:
A tejszínt, a vajjal és a narancs reszelt héjával melegítsük fel, adjuk hozzá az étcsokoládét, majd addig kevergessük lassú tűzön, amíg el nem olvad. Tegyük a hűtőbe pár óra hosszára, vagy a mélyhűtőbe kb. egy órára.
Teáskanál segítségével kanalazzunk ki a csokiból, majd a tenyerünkbe gyorsan formázzuk meg. Helyezzük rácsra.
A csokoládét temperáljuk. Gőz felett felmelegítjük 38-39 fokra, hozzáadjuk a kakaóvajat, majd addig kevergetjük, amíg visszahűl 35 fokra. Ekkor belemártogatjuk egy villa segítségével a trüffeleket és visszatesszük a rácsra, így a felesleges csoki le tud csorogni.

Meggyes-marcipános, fehércsokis szaloncukor
Hozzávalók (kb. 24 db):

100 g darált mandula
1 evőkanál porcukor
1 nagy evőkanál meggylekvár
100 g fehércsokoládé
15 g vaj

100 g fehércsokoládé
1 g kakaóvaj

Elkészítés:
A meggylekvárt turmixoljuk le, ha nagyon darabos. (Az enyém házi, és ez bizony eléggé darabos, így szükséges volt.) A mandulát és a porcukrot keverjük össze, annyi meggylekvárt adjunk hozzá, amennyitől szépen összeáll. A fehércsokoládét a vajjal gőz felett olvasszuk fel, majd tegyük a mandulához és jól keverjük össze. Tegyük a hűtőbe pár órára vagy a fagyasztóba kb. egy óra hosszára.
Teáskanál segítségével kanalazzunk ki a masszából, majd a tenyerünkbe gyorsan formázzuk meg.
A csokoládét temperáljuk. Gőz felett felmelegítjük 37-38 fokra, hozzáadjuk a kakaóvajat, majd addig kevergetjük, amíg visszahűl 34 fokra. Ekkor belemártogatjuk egy villa segítségével a meggyes-mandulás golyókat és rácsra helyezzük.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...