Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Blog | Koskacukor

2014. November 01. 08:00, szombat

Olaszos, paradicsomos csirkecombok

Olaszos, paradicsomos csirkecombok

Olasz ízek...

Olaszos, paradicsomos csirkecombok
Hozzávalók (4 személyre):

8 db csirkecomb (lehet alsó, felső vegyesen)
só, bors
2-3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 dl száraz vörösbor
1 fej vöröshagyma
2 szál szárzeller
2 szál répa
1 dobozt darabolt paradicsomkonzerv
3 dl házi sűrű paradicsomlé
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál oregánó

Továbbá:
25 dkg spagetti

Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk. Felhevített olívaolajba tesszük a bőrükkel lefelé és megpirítjuk, majd megfordítjuk és a másik oldalát is.
A hagymát, zellert és a répát megtisztítjuk és feldaraboljuk.
A megpirult combokat kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt olajhoz hozzáteszünk egy kevéske vajat, rátesszük a zöldségeket és pár percig forgatjuk fakanállal.
Ráöntjük a vörösbort, majd egy pár percig rotyogtatjuk, hogy az illata elszálljon. Ezután mehet hozzá a darabolt paradicsom. Keverjük össze, fűszerezzük és helyezzük el rajta a combokat. Öntsük fel házi paradicsomlével, majd fedő alatt kb. 45-55 perc alatt puhára pároljuk.
Miután egy kicsit kihűlt, szedjük ki a combokat egy tányérra, a szószt pedig öntsük turmixgépbe és turmixoljuk krémesre. Ízlés szerint még lehet sózni és borsozni.
Spagettivel tálaljuk és jó sok szósszal!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...