Blog | Koskacukor
2014. Október 23. 07:58, csütörtök
Paprikás-sajtos kifli
Isteni szendvics készíthető belőle!
Paprikás-sajtos kifli
Hozzávalók (4 hosszú kiflihez):
Aktív kovászhoz:
75 g világos rozsliszt
75 g víz
8 g rozs kovász
Keverjük össze, fedjük le és 16-20 órát hagyjuk aktivizálódni szobahőmérsékleten.
Elő tészta:
50 g teljes kiőrlésű liszt
50 g víz
1 g friss élesztő
Keverjük össze, fedjük le és 16-20 órát pihentessük szobahőmérsékleten.
Fő tésztához:
aktív kovász
elő tészta
175 g világos rozsliszt
200 g fehér liszt
175 g víz
5 g friss élesztő
10 g só
5 g fűszerpaprika
100 g apró kockára vágott kápia paprika
100 g apróra reszelt edami sajt
Tetejére:
fekete szezámmag
kevés reszelt sajt
Elkészítés:
A kétfajta lisztet mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá az aktív kovászt, az elő tésztát pedig kisebb darabokba tegyük bele. Morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a sót, a fűszerpaprikát és a reszelt sajtot. Dagasszuk robotgéppel lassú fokozaton 5-6 percig úgy, hogy az elején folyamatosan adjuk hozzá a vizet. Ezután mehet bele az apróra vágott kápia paprika. További 2-3 percig dagasszuk, amíg elvegyül a tésztában. Kelesztő tálba téve duplájára kelesztjük.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, enyhén lisztezett felületen 30 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, majd megfogjuk a két végét és ellentétes irányban megtekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
A megkelt kifliket megszórjuk egy kevéske reszelt sajttal, szezámmaggal és megspricceljük vízzel.
Sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...