Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | Koskacukor

2014. Október 02. 21:18, csütörtök

Paradicsomos csirkeragu

Paradicsomos csirkeragu

Sokféle zöldséggel az igazi..

Paradicsomos csirkeragu
Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
3 evőkanál olívaolaj
1 nagy répa
2 kaliforniai paprika
1 kisebb padlizsán
4 fej gomba
1 konzerv darabolt paradicsom
1 konzerv koktél paradicsom
2 dl húsleves alaplé
só, bors
1-1 teáskanál kakukkfű, bazsalikom, rozmaring
1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:
Először daraboljuk fel a zöldségeket, a csirkemellet és a kolozsvári szalonnát kockákra.
Olívaolajon pirítsuk meg a szalonnát a vöröshagymával, majd tegyük hozzá a csirkemellfilét és további 2-3 percig süssük tovább. Tegyük hozzá a répát, a paprikát, a padlizsánt, majd öntsük fel a két konzerv paradicsommal és az alaplével. Fűszerezzük ízlésünknek megfelelően és fedő alatt pároljuk kb. 20-25 percig alacsony hőmérsékleten. Ezután adjuk hozzá a gombát és ismét fedjük le 5 percre. Ez idő alatt a gomba is szépen összeesik. Fedő nélkül közepes lángon addig rotyogtassuk, amíg kellően be nem sűrűsödik, de vigyázzunk maradjon szaftja!
Főtt tésztával és reszelt mozzarellával tálaljuk!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...