Blog | Koskacukor
2014. Augusztus 19. 07:35, kedd
Paradicsomos, olívabogyós Focaccia
Mi sülhet ki a kerti paradicsomból?
Paradicsomos, olívabogyós Focaccia
Hozzávalók :
200 g tk. tönköly búzaliszt
200 g fehér liszt BL55
100 g teljes kiőrlésű liszt
400 g víz
3 g élesztő
10 g só
Tetejére:
koktél paradicsom
fekete olívabogyó
extra szűz olívaolaj
parmezán
friss bazsalikom és rozmaring
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze egy kelesztő tálba, jól dolgozzuk ki, majd pihentessük 20 percig szobahőmérsékleten.
Ezután egy habkártya segítségével hajtsuk a tésztát keresztbe úgy, hogy körbe-körbe megyünk. Így újra egy gombócot kapunk. Ismét 20 perc pihenő jön. Ezt ismételjük meg még háromszor.
Tegyük hűtőbe 24-48 órára. Attól függően mennyit pihentetjük 12 óránként hajtogassuk át egyszer, majd helyezzük vissza.
A tálból kivéve ismételjük meg a hajtogatást, majd egy 25x35 cm nagyságú kilisztezett tepsibe nyújtsuk ki a kezünkkel. Letakarva pihentessük 50 percig.
Nyomkodjuk be a tészta tetejét az ujjunkkal, majd helyezzünk el a gödröcskékbe paradicsomokat és olívabogyókat. Locsoljuk meg olajjal és szórjuk meg parmezánnal. Díszítsük friss bazsalikommal és rozmaringgal.
Előmelegített 250°C-os, gőzös sütőbe süssük 35 percig.
Jó étvágyat!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...