Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Blog | Koskacukor

2014. Október 25. 20:52, szombat

Pásztorpite édesburgonyával

Pásztorpite édesburgonyával

Pásztorpite őszi változata!

Pásztorpite édesburgonyával
Hozzávalók (4-6 személyre):

30 dkg darált sertéshús
30 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
2 szál zeller
2 répa
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál dijoni mustár
2 dl házi paradicsomlé
só, bors

1 kg édesburgonya
5 dkg vaj
75 ml tej
10 dkg vörös cheddar sajt
só, bors
szerecsendió

Elkészítés:
Először a vöröshagymát pucoljuk, a répát hámozzuk meg, a szár zellert mossuk meg és vágjuk le a végeit. Daraboljuk kisebb kockákra és egy magas falú serpenyőben kevés olívaolajon dinszteljük meg. Szórjuk meg sóval és borssal. A darált húsokat adjuk hozzá, pirítsuk fehéredésig. Öntsük fel házi paradicsomlével, kanalazzunk bele egy kis paradicsompürét és dijoni mustárt, majd fedő alatt kb. 1 óra alatt főzzük készre.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, vágjuk nagyobb kockákra és bő vízbe főzzük puhára. Ezután szűrjük le, törjük össze és keverjük ki vajjal és a tejjel. A sajtot reszeljük le, egy keveset hagyjunk a tetejére, a többit adjuk hozzá. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
Melegítsük elő a sütőt 180°C°C-ra.
Egy közepes jénaiba vagy bármilyen hőálló edénybe simítsuk el a kész darált húsos ragut, majd fedjük be a sajtos édesburgonyával. A tetejét szórjuk meg egy kevéske cheddar sajttal, majd toljuk a sütőbe 35-40 percre.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...