Blog | Koskacukor
2014. Október 15. 07:13, szerda
Pizza Carbonara
Nincs jó pizza tészta recepted?
Pizza Carbonara
Hozzávalók a tésztához (2 db 26 cm átmérőjű pizzához):
50 g fehér liszt
150 g durum liszt
175 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
215 g víz
20 g extra szűz olívaolaj
7 g só
5 g élesztő
Töltelékhez:
15 dkg bacon
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
70 ml tejszín
50 g reszelt parmezán
4 tojás
só, bors
szerecsendió
reszelt mozzarella
Elkészítés:
A pizza tészta hozzávalóit dolgozzuk össze robot géppel, először 5 percig lassú, majd további 10 percig gyorsabb fokozaton. 1 óra hosszát hagyjuk szobahőmérsékleten, majd tegyük a hűtőbe legalább egy napra.
A tésztát enyhén lisztezett felületen osszuk két részre, nyújtsuk ki úgy, hogy a szélét hagyjuk picit vastagabbra, vagy hajtsuk vissza miután a kiolajozott tepsire tettük.
A bacont daraboljuk apró kockákra, pirítsuk zsírjára, törjünk rá két gerezd fokhagymát és ízesítsük kakukkfűvel.
Tegyük turmixgépbe a tejszínt, a tojásokat, a parmezánt, szórjuk meg sóval, borssal és szerecsendióval, majd turmixoljuk krémesre.
A tésztákat szórjuk meg reszelt mozzarellával, a bacont osszuk két részre, majd locsoljuk meg a tejszínes, tojásos krémmel.
Előmelegített 220°C-os sütőbe 15-18 perc alatt ropogósra sütjük.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...