Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Blog | Koskacukor

2014. Október 21. 20:32, kedd

Póréhagymás zellerkrémleves

Póréhagymás zellerkrémleves

Egy bögre forró krémleves...

Póréhagymás zellerkrémleves
Hozzávalók (6 fő részére):

60 dkg zeller gumó
25 dkg sárgarépa
25 dkg burgonya
15 dkg póréhagyma
1 csokor zeller és 1 csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál olívaolaj
2 liter víz

Fűszerek:
5 szem szegfűbors
4 babérlevél
1/2 teáskanál római kömény
6-7 szem feketebors

szerecsendió


Elkészítés:
A zöldségeket hámozzuk meg. A zellert és a burgonyát vágjuk nagyobb kockákra, a répát négybe, a póréhagymát karikára. A zöldeket kössük össze egy madzaggal.
A fűszereket (szegfűbors, babérlevél, római kömény, fekete bors) tegyük egy tea filterbe, zárjuk le.
A zöldségeket kevés olívaolajon pároljuk meg, öntsük fel vízzel, ízlés szerint sózzuk, majd tegyük hozzá a tea filtert.
Fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. A répát vegyük ki. Fogyasszuk el magába. :)
A zöldség zöldjét is emeljük ki óvatosan illetve a fűszeres tasakot.
Turmixoljuk krémesre botturmix segítségével. A végén frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...