Blog | Koskacukor
2014. Augusztus 29. 06:50, péntek
Pupusas
Készítsünk finomat reggelire!
Pupusas
Hozzávalók (5 db-hoz):
250 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
100 ml víz
50 ml extra szűz olívaolaj
1 kk. sütőpor
1 kk. só
Töltelék:
4 ek. tejföl
5 dkg márvány sajt
1/2 piros kaliforniai paprika
10 dkg bacon
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól gyúrjuk össze annyira, hogy a tészta legyen szép sima és rugalmas. Fóliába csomagolva pihentessük fél órát, addig készítsük el a tölteléket.
A márványsajtot morzsoljuk bele a tejfölbe. A paprikát vágjuk egészen apró kockákra, a bacon-t pedig pirítsuk zsírjára. Miután kihűlt tegyük bele a tejfölbe a paprikával együtt.
A tésztát osszuk 5 egyenlő részre, formáljunk belőle golyókat. Nyújtsuk ovális alakúra, de figyeljünk oda, hogy széles is legyen, így tudjuk becsomagolni szépen a tölteléket.
1,5 evőkanállal tegyünk a tészta közepére, osszuk el egyenletesen hosszában, majd hajtsuk be balról és jobbról. Csípjük össze a végeit, fordítsuk meg és egy picit lapítsuk el. Forró palacsinta sütőbe tegyük, majd csökkentsünk egy picit a hőmérsékleten és így süssük meg mind a két oldalát. (Én egy picit az oldalát is szoktam, így biztosan átsül.)
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...