Blog | Koskacukor
2014. Szeptember 23. 06:52, kedd
Rozmaringos-citromos csirke, sült kelbimbóval
Süssünk egészbe csirkét!
Rozmaringos-citromos csirke sült kelbimbóval
Hozzávalók (3-4 személyre):
kb. 1,2-1,5 kg-os csirke
só, bors
4 szál rozmaring
1 citrom
2 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 kg kelbimbó
só, bors
extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Vegyünk elő egy mély jénait, amiben kényelmesen elfér a csirke és helyezzük bele.
Sózzuk, borsozzuk kívül-belül. A citromot vágjuk karikára, a fokhagymát szedjük gerezdekre.
A csirkét tömjük meg a citrom 3/4-vel, 1 fej fokhagymával, a csokor petrezselyemzölddel és 1 szál rozmaringgal. A többi citromot, fokhagymát és rozmaringot helyezzük el a csirkén.
Alufóliával lefedve 180°C-on kb. 1,5 órán keresztül pároljuk. Amikor már annyira puha, hogy majdnem szétesik, akkor vegyük le a fóliát és további 15 percig grillezzük úgy, hogy kétszer meglocsoljuk a saját szaftjával.
A kelbimbókat mossuk meg, vágjuk le a végét, majd szeljük ketté. Sütőpapírral bélelt gáztepsire helyezzük, szórjuk meg sóval és borssal. Jól spricceljük meg vízzel, hogy legyen egy kis gőz amiben párolódni is tud. Locsoljuk meg jó minőségű extra szűz olívaolajjal. Sütőbe téve 200°C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha már nagyon sülne az alja, akkor tegyük eggyel feljebb.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...