Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Blog | Koskacukor

2014. Szeptember 23. 06:52, kedd

Rozmaringos-citromos csirke, sült kelbimbóval

Rozmaringos-citromos csirke, sült kelbimbóval

Süssünk egészbe csirkét!

Rozmaringos-citromos csirke sült kelbimbóval
Hozzávalók (3-4 személyre):

kb. 1,2-1,5 kg-os csirke
só, bors
4 szál rozmaring
1 citrom
2 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld

1 kg kelbimbó
só, bors
extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
Vegyünk elő egy mély jénait, amiben kényelmesen elfér a csirke és helyezzük bele.
Sózzuk, borsozzuk kívül-belül. A citromot vágjuk karikára, a fokhagymát szedjük gerezdekre.
A csirkét tömjük meg a citrom 3/4-vel, 1 fej fokhagymával, a csokor petrezselyemzölddel és 1 szál rozmaringgal. A többi citromot, fokhagymát és rozmaringot helyezzük el a csirkén.
Alufóliával lefedve 180°C-on kb. 1,5 órán keresztül pároljuk. Amikor már annyira puha, hogy majdnem szétesik, akkor vegyük le a fóliát és további 15 percig grillezzük úgy, hogy kétszer meglocsoljuk a saját szaftjával.

A kelbimbókat mossuk meg, vágjuk le a végét, majd szeljük ketté. Sütőpapírral bélelt gáztepsire helyezzük, szórjuk meg sóval és borssal. Jól spricceljük meg vízzel, hogy legyen egy kis gőz amiben párolódni is tud. Locsoljuk meg jó minőségű extra szűz olívaolajjal. Sütőbe téve 200°C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha már nagyon sülne az alja, akkor tegyük eggyel feljebb.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...